Salad Blue

salad-blue

Salad Blue

Category:

6.00 lei

Descriere rapidă:

Cartoful Salad Blue este un soi vechi, probabil provenit din Scoția, mentionat in scrieri chiar la începutul anilor 1900, în vremea Reginei Victoria. Se presupune că a fost o revelatie în bucătăria Victoriană. Forma sa ovală, coaja și pulpa albastru închisă, textura si gustul delicious il califica a fi perfect pentru chipsuri crocante, insa se potriveste de minune si la piureuri și salate vesele si colorate.

Cu coaja și pulpa sa de un albastru șocant, este ideal pentru a-ti impresiona musafirii unei petreceri.

Este de preferat sa se găteasca in coaja pentru a-si păstra cat mai mult din culoarea intensa.

Disponibilitate

In stoc

3970 în stoc

Cantitatea minima: 5
Descriere

Numele: Salad Blue
Origine: Scoția
Forma: oval/ rotund
Marime: medie
Coaja: albastru închis
Pulpa: albastru-violet
Gust: foarte gustos, cu aroma fina de nuci.
Preparare: fiert in coaja, copt
Gatire: cartofi la grătar, salată de cartofi, cartofi prăjiti, cartofi francezi prăjiți

Vă mai punem la dispoziție:

violetta

Violetta

Violetta, cunoscuta si sub denumirea de cartofi negrii, care se datoreaza concentrației foarte ridicate de anticianine. Datorită gustului sau nobil și al texturii placate a fost rapid raspndit si consumat in special de nobili. Are o aroma caracteristica care adduce cu aroma fina a arahidelor.

Acest soi nativ în Peru, este rezistenta la boli și secetă,

highland-burgundy-red

Highland Burgundy Red

Cartoful rosu Highland Burgundy Red probabil a fost adus în Scoția Victoriană de calatori entuziaști, care au început să il cultive inca din anii 1850. Acest soi a fost înregistrat în ‘Culegerea Națională Engleză de Plante’ în anul 1936, după ce a fost inclus in meniul Hotelului Savoy din Londra si servit prințului Burgundiei. Prin culoarea ei această variantă s-a potrivit cu meniul principal, și de atunci faima acestui soi a luat amploarea meritata.
Highland Burgundy Red are tubercuri mari ovali cu pete palide și coajă rosu de Burgundia. Cartofii noi au de asemenea coaja roșiatica, mancarea preluand un aspect plăcut. Pulpa este bordo deschisă – roșu de Burgundia, iar catre exterior prezinta o bandă albă. Culoarea bordou se datoreaza antocianinelor, substante cu profunde efecte benefice pentru sanatate. Datorită conținutului înalt de materie uscată este bun pentru prepararea chipsurilor colorati dar se potriveste de minunte, mai ales vara, in salate dar și garnituri. Pulpa este făinoasă iar pentru a-si pastra culoarea acesti cartofi trebuie fierti in coajă.

shetland-black

Shetland Black

Shetland Black este un cartof original din Regatul Unit si se remarca printr-o culoare purpurie închisă ce ia forma unui rinichi. Tuberculii sunt mici iar atunci cand incoltesc varfurile tulpinilor abia incoltite se aseamănă cu cele de ceapă.

Pulpa tubercului este galbenă și cremoasa, cu un inel purpuriu la exterior. Unii dintre tuberculi prezinta culoarea purpurie mai accentuată. Prin tratement termin culoarea acestora devine gri-maro. Are un gust dulce, untos si o textură ușor făinoasă. De preferat este sa fie preparati in coajă.

Este cultivat în Insulele Shetland din 1588, cînd se pare ca au fost adusi o data cu Armada Spaniolă. Originea adevarată rămîne necunoscută. În anul 1923 a fost inclus în Colecția Națională a Regatului Unit.

fleur-bleue

Fleur Bleue

Cartoful mov Fleur Bleue, dupa cum confirma si numele, este un soi frantuzesc ce isi pastreaza culoarea spectaculoasa si dupa gatit. Datorita continutului ridicat de substante uscate (18-20%) este foarte potrivit pentru prelucrare ca si chipsuri, insa se preteaza foarte bine si daca este copt pe gratar, prajit sau fiert.