Salad Blue

salad-blue

Salad Blue

Category:

6.00 lei

Descriere rapidă:

Cartoful Salad Blue este un soi vechi, probabil provenit din Scoția, mentionat in scrieri chiar la începutul anilor 1900, în vremea Reginei Victoria. Se presupune că a fost o revelatie în bucătăria Victoriană. Forma sa ovală, coaja și pulpa albastru închisă, textura si gustul delicious il califica a fi perfect pentru chipsuri crocante, insa se potriveste de minune si la piureuri și salate vesele si colorate.

Cu coaja și pulpa sa de un albastru șocant, este ideal pentru a-ti impresiona musafirii unei petreceri.

Este de preferat sa se găteasca in coaja pentru a-si păstra cat mai mult din culoarea intensa.

Disponibilitate

In stoc

3995 în stoc

Cantitatea minima: 5
Descriere

Numele: Salad Blue
Origine: Scoția
Forma: oval/ rotund
Marime: medie
Coaja: albastru închis
Pulpa: albastru-violet
Gust: foarte gustos, cu aroma fina de nuci.
Preparare: fiert in coaja, copt
Gatire: cartofi la grătar, salată de cartofi, cartofi prăjiti, cartofi francezi prăjiți

Vă mai punem la dispoziție:

red-emalie

Red Emmalie

6.00 lei

Red Emmalie (Emma cea roșie) este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă mîncării o culoare și un gust aparte. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa, colorată si ea, este făinoasă.

blaue-bambergen-hornchen

Blaue Bamberger Hörnchen

8.00 lei

Cartoful Blaue Bamberger Hornchen este mic si gros, lung si noduros, precum degetul unui batran. La interior are striatii albastrui iar coaja sa estefina si matasoasa. Pulpa cartofului Blaue Bamberger Hornchen are o aroma de nuca si ramane intensa chiar si dupa gatire.

shetland-black

Shetland Black

5.00 lei

Shetland Black este un cartof original din Regatul Unit si se remarca printr-o culoare purpurie închisă ce ia forma unui rinichi. Tuberculii sunt mici iar atunci cand incoltesc varfurile tulpinilor abia incoltite se aseamănă cu cele de ceapă.

Pulpa tubercului este galbenă și cremoasa, cu un inel purpuriu la exterior. Unii dintre tuberculi prezinta culoarea purpurie mai accentuată. Prin tratement termin culoarea acestora devine gri-maro. Are un gust dulce, untos si o textură ușor făinoasă. De preferat este sa fie preparati in coajă.

Este cultivat în Insulele Shetland din 1588, cînd se pare ca au fost adusi o data cu Armada Spaniolă. Originea adevarată rămîne necunoscută. În anul 1923 a fost inclus în Colecția Națională a Regatului Unit.

red-salad-potato

Red Salad Potato

Red Salad Potato este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă salatelor un gust minunat de nuca. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa este colorată si ea rosiatic. Se poate depozita foarte bine.