Red Emmalie

red-emalie

Red Emmalie

Category:

6.00 lei

Descriere rapidă:

Red Emmalie (Emma cea roșie) este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă mîncării o culoare și un gust aparte. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa, colorată si ea, este făinoasă.

Disponibilitate

In stoc

985 în stoc

Cantitatea minima: 5
Descriere

Numele: Red Emmalie
Originea: Germania
Forma: forma lunguiata ovală
Marime: mica spre medie
Coaja: roșie, de obicei neteda
Pulpa: roscata
Gust: intens, cu aroma fina de cremsnit
Preparare: fiert, prajit, copt, pe gratar, la abur
Gatire: se preteaza la majoritatea felurilor de mancare care contin cartofi: cartofi la grătar, salată de cartofi, cartofi prăjiți, cartofi pe gratar

Vă mai punem la dispoziție:

shetland-black

Shetland Black

Shetland Black este un cartof original din Regatul Unit si se remarca printr-o culoare purpurie închisă ce ia forma unui rinichi. Tuberculii sunt mici iar atunci cand incoltesc varfurile tulpinilor abia incoltite se aseamănă cu cele de ceapă.

Pulpa tubercului este galbenă și cremoasa, cu un inel purpuriu la exterior. Unii dintre tuberculi prezinta culoarea purpurie mai accentuată. Prin tratement termin culoarea acestora devine gri-maro. Are un gust dulce, untos si o textură ușor făinoasă. De preferat este sa fie preparati in coajă.

Este cultivat în Insulele Shetland din 1588, cînd se pare ca au fost adusi o data cu Armada Spaniolă. Originea adevarată rămîne necunoscută. În anul 1923 a fost inclus în Colecția Națională a Regatului Unit.

violetta

Violetta

Violetta, cunoscuta si sub denumirea de cartofi negrii, care se datoreaza concentrației foarte ridicate de anticianine. Datorită gustului sau nobil și al texturii placate a fost rapid raspndit si consumat in special de nobili. Are o aroma caracteristica care adduce cu aroma fina a arahidelor.

Acest soi nativ în Peru, este rezistenta la boli și secetă,

salad-blue

Salad Blue

6.00 lei

Cartoful Salad Blue este un soi vechi, probabil provenit din Scoția, mentionat in scrieri chiar la începutul anilor 1900, în vremea Reginei Victoria. Se presupune că a fost o revelatie în bucătăria Victoriană. Forma sa ovală, coaja și pulpa albastru închisă, textura si gustul delicious il califica a fi perfect pentru chipsuri crocante, insa se potriveste de minune si la piureuri și salate vesele si colorate.

Cu coaja și pulpa sa de un albastru șocant, este ideal pentru a-ti impresiona musafirii unei petreceri.

Este de preferat sa se găteasca in coaja pentru a-si păstra cat mai mult din culoarea intensa.