Red Emmalie

red-emalie

Red Emmalie

Category:

6.00 lei

Descriere rapidă:

Red Emmalie (Emma cea roșie) este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă mîncării o culoare și un gust aparte. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa, colorată si ea, este făinoasă.

Disponibilitate

In stoc

985 în stoc

Cantitatea minima: 5
Descriere

Numele: Red Emmalie
Originea: Germania
Forma: forma lunguiata ovală
Marime: mica spre medie
Coaja: roșie, de obicei neteda
Pulpa: roscata
Gust: intens, cu aroma fina de cremsnit
Preparare: fiert, prajit, copt, pe gratar, la abur
Gatire: se preteaza la majoritatea felurilor de mancare care contin cartofi: cartofi la grătar, salată de cartofi, cartofi prăjiți, cartofi pe gratar

Vă mai punem la dispoziție:

shetland-black

Shetland Black

Shetland Black este un cartof original din Regatul Unit si se remarca printr-o culoare purpurie închisă ce ia forma unui rinichi. Tuberculii sunt mici iar atunci cand incoltesc varfurile tulpinilor abia incoltite se aseamănă cu cele de ceapă.

Pulpa tubercului este galbenă și cremoasa, cu un inel purpuriu la exterior. Unii dintre tuberculi prezinta culoarea purpurie mai accentuată. Prin tratement termin culoarea acestora devine gri-maro. Are un gust dulce, untos si o textură ușor făinoasă. De preferat este sa fie preparati in coajă.

Este cultivat în Insulele Shetland din 1588, cînd se pare ca au fost adusi o data cu Armada Spaniolă. Originea adevarată rămîne necunoscută. În anul 1923 a fost inclus în Colecția Națională a Regatului Unit.

fleur-bleue

Fleur Bleue

Cartoful mov Fleur Bleue, dupa cum confirma si numele, este un soi frantuzesc ce isi pastreaza culoarea spectaculoasa si dupa gatit. Datorita continutului ridicat de substante uscate (18-20%) este foarte potrivit pentru prelucrare ca si chipsuri, insa se preteaza foarte bine si daca este copt pe gratar, prajit sau fiert.

blaue-bambergen-hornchen

Blaue Bamberger Hörnchen

8.00 lei

Cartoful Blaue Bamberger Hornchen este mic si gros, lung si noduros, precum degetul unui batran. La interior are striatii albastrui iar coaja sa estefina si matasoasa. Pulpa cartofului Blaue Bamberger Hornchen are o aroma de nuca si ramane intensa chiar si dupa gatire.