Highland Burgundy Red

highland-burgundy-red

Highland Burgundy Red

Category:

Descriere rapidă:

Cartoful rosu Highland Burgundy Red probabil a fost adus în Scoția Victoriană de calatori entuziaști, care au început să il cultive inca din anii 1850. Acest soi a fost înregistrat în ‘Culegerea Națională Engleză de Plante’ în anul 1936, după ce a fost inclus in meniul Hotelului Savoy din Londra si servit prințului Burgundiei. Prin culoarea ei această variantă s-a potrivit cu meniul principal, și de atunci faima acestui soi a luat amploarea meritata.
Highland Burgundy Red are tubercuri mari ovali cu pete palide și coajă rosu de Burgundia. Cartofii noi au de asemenea coaja roșiatica, mancarea preluand un aspect plăcut. Pulpa este bordo deschisă – roșu de Burgundia, iar catre exterior prezinta o bandă albă. Culoarea bordou se datoreaza antocianinelor, substante cu profunde efecte benefice pentru sanatate. Datorită conținutului înalt de materie uscată este bun pentru prepararea chipsurilor colorati dar se potriveste de minunte, mai ales vara, in salate dar și garnituri. Pulpa este făinoasă iar pentru a-si pastra culoarea acesti cartofi trebuie fierti in coajă.

Disponibilitate

Indisponibil

Cantitatea minima:
Descriere

Numele: Highland Burgundy Red
Originea: Scotia
Forma: lunguiata-ovala
Marime: medie-mare
Coaja: rosu de Burgundia, neted cu pete palide
Gust: intens
Preparare: fierti, copti, prajiti
Gatire: chipsuri, cartofi la grătar, cartofi prăjit, cartofi fierti

Vă mai punem la dispoziție:

fleur-bleue

Fleur Bleue

Cartoful mov Fleur Bleue, dupa cum confirma si numele, este un soi frantuzesc ce isi pastreaza culoarea spectaculoasa si dupa gatit. Datorita continutului ridicat de substante uscate (18-20%) este foarte potrivit pentru prelucrare ca si chipsuri, insa se preteaza foarte bine si daca este copt pe gratar, prajit sau fiert.

blaue-bambergen-hornchen

Blaue Bamberger Hörnchen

8.00 lei

Cartoful Blaue Bamberger Hornchen este mic si gros, lung si noduros, precum degetul unui batran. La interior are striatii albastrui iar coaja sa estefina si matasoasa. Pulpa cartofului Blaue Bamberger Hornchen are o aroma de nuca si ramane intensa chiar si dupa gatire.

violetta

Violetta

Violetta, cunoscuta si sub denumirea de cartofi negrii, care se datoreaza concentrației foarte ridicate de anticianine. Datorită gustului sau nobil și al texturii placate a fost rapid raspndit si consumat in special de nobili. Are o aroma caracteristica care adduce cu aroma fina a arahidelor.

Acest soi nativ în Peru, este rezistenta la boli și secetă,