Highland Burgundy Red

highland-burgundy-red

Highland Burgundy Red

Category:

6.00 lei

Descriere rapidă:

Cartoful rosu Highland Burgundy Red probabil a fost adus în Scoția Victoriană de calatori entuziaști, care au început să il cultive inca din anii 1850. Acest soi a fost înregistrat în ‘Culegerea Națională Engleză de Plante’ în anul 1936, după ce a fost inclus in meniul Hotelului Savoy din Londra si servit prințului Burgundiei. Prin culoarea ei această variantă s-a potrivit cu meniul principal, și de atunci faima acestui soi a luat amploarea meritata.
Highland Burgundy Red are tubercuri mari ovali cu pete palide și coajă rosu de Burgundia. Cartofii noi au de asemenea coaja roșiatica, mancarea preluand un aspect plăcut. Pulpa este bordo deschisă – roșu de Burgundia, iar catre exterior prezinta o bandă albă. Culoarea bordou se datoreaza antocianinelor, substante cu profunde efecte benefice pentru sanatate. Datorită conținutului înalt de materie uscată este bun pentru prepararea chipsurilor colorati dar se potriveste de minunte, mai ales vara, in salate dar și garnituri. Pulpa este făinoasă iar pentru a-si pastra culoarea acesti cartofi trebuie fierti in coajă.

Disponibilitate

In stoc

980 în stoc

Cantitatea minima: 5
Descriere

Numele: Highland Burgundy Red
Originea: Scotia
Forma: lunguiata-ovala
Marime: medie-mare
Coaja: rosu de Burgundia, neted cu pete palide
Gust: intens
Preparare: fierti, copti, prajiti
Gatire: chipsuri, cartofi la grătar, cartofi prăjit, cartofi fierti

Vă mai punem la dispoziție:

fleur-bleue

Fleur Bleue

5.50 lei

Cartoful mov Fleur Bleue, dupa cum confirma si numele, este un soi frantuzesc ce isi pastreaza culoarea spectaculoasa si dupa gatit. Datorita continutului ridicat de substante uscate (18-20%) este foarte potrivit pentru prelucrare ca si chipsuri, insa se preteaza foarte bine si daca este copt pe gratar, prajit sau fiert.

red-salad-potato

Red Salad Potato

Red Salad Potato este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă salatelor un gust minunat de nuca. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa este colorată si ea rosiatic. Se poate depozita foarte bine.

salad-blue

Salad Blue

6.00 lei

Cartoful Salad Blue este un soi vechi, probabil provenit din Scoția, mentionat in scrieri chiar la începutul anilor 1900, în vremea Reginei Victoria. Se presupune că a fost o revelatie în bucătăria Victoriană. Forma sa ovală, coaja și pulpa albastru închisă, textura si gustul delicious il califica a fi perfect pentru chipsuri crocante, insa se potriveste de minune si la piureuri și salate vesele si colorate.

Cu coaja și pulpa sa de un albastru șocant, este ideal pentru a-ti impresiona musafirii unei petreceri.

Este de preferat sa se găteasca in coaja pentru a-si păstra cat mai mult din culoarea intensa.

red-emalie

Red Emmalie

6.00 lei

Red Emmalie (Emma cea roșie) este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă mîncării o culoare și un gust aparte. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa, colorată si ea, este făinoasă.