Fleur Bleue

fleur-bleue

Fleur Bleue

Category:

5.50 lei

Descriere rapidă:

Cartoful mov Fleur Bleue, dupa cum confirma si numele, este un soi frantuzesc ce isi pastreaza culoarea spectaculoasa si dupa gatit. Datorita continutului ridicat de substante uscate (18-20%) este foarte potrivit pentru prelucrare ca si chipsuri, insa se preteaza foarte bine si daca este copt pe gratar, prajit sau fiert.

Disponibilitate

In stoc

9990 în stoc

Cantitatea minima: 5
Descriere

Numele: Fleur Bleue
Originea: Franța
Forma: lunguiata-ovala
Marime: medie
Coaja: albastră-violetă, neted cu mici pete
Gust: intens, cu aroma fina de miez de nucă
Preparare: fierti, copti, prajiti
Gatire: chipsuri, cartofi la grătar, cartofi prăjit, cartofi fierti,
Productivitate: moderată

Vă mai punem la dispoziție:

salad-blue

Salad Blue

6.00 lei

Cartoful Salad Blue este un soi vechi, probabil provenit din Scoția, mentionat in scrieri chiar la începutul anilor 1900, în vremea Reginei Victoria. Se presupune că a fost o revelatie în bucătăria Victoriană. Forma sa ovală, coaja și pulpa albastru închisă, textura si gustul delicious il califica a fi perfect pentru chipsuri crocante, insa se potriveste de minune si la piureuri și salate vesele si colorate.

Cu coaja și pulpa sa de un albastru șocant, este ideal pentru a-ti impresiona musafirii unei petreceri.

Este de preferat sa se găteasca in coaja pentru a-si păstra cat mai mult din culoarea intensa.

congo

Blue Congo

6.00 lei

Cartoful mov Congo, are coaja de culoare violet închis, arătând spectaculos. Culoarea albastră sau purpurie a miezului este la fel de interesantă și neobișnuită, culoare data de antocianina care se gaseste si in fructele de padure.

red-emalie

Red Emmalie

6.00 lei

Red Emmalie (Emma cea roșie) este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă mîncării o culoare și un gust aparte. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa, colorată si ea, este făinoasă.

violetta

Violetta

6.00 lei

Violetta, cunoscuta si sub denumirea de cartofi negrii, care se datoreaza concentrației foarte ridicate de anticianine. Datorită gustului sau nobil și al texturii placate a fost rapid raspndit si consumat in special de nobili. Are o aroma caracteristica care adduce cu aroma fina a arahidelor.

Acest soi nativ în Peru, este rezistenta la boli și secetă,