Blaue Bamberger Hörnchen

blaue-bambergen-hornchen

Blaue Bamberger Hörnchen

Category:

8.00 lei

Descriere rapidă:

Cartoful Blaue Bamberger Hornchen este mic si gros, lung si noduros, precum degetul unui batran. La interior are striatii albastrui iar coaja sa estefina si matasoasa. Pulpa cartofului Blaue Bamberger Hornchen are o aroma de nuca si ramane intensa chiar si dupa gatire.

Disponibilitate

In stoc

105 în stoc

Cantitatea minima: 5
Descriere

Numele: Blaue Bamberger Hornchen
Originea: Bamberg, Nordul Bavariei, Germania
Forma: lunguiata cu noduri adîncite
Coaja: albastră cu pete fine roșii
Pulpă: galbuie
Marime: mica si alungita
Gust: nobil și gustos, cu tenta de nuci
Gătirea ideala: salată
Preparare: fiert, prajit, copt

Vă mai punem la dispoziție:

fleur-bleue

Fleur Bleue

Cartoful mov Fleur Bleue, dupa cum confirma si numele, este un soi frantuzesc ce isi pastreaza culoarea spectaculoasa si dupa gatit. Datorita continutului ridicat de substante uscate (18-20%) este foarte potrivit pentru prelucrare ca si chipsuri, insa se preteaza foarte bine si daca este copt pe gratar, prajit sau fiert.

highland-burgundy-red

Highland Burgundy Red

Cartoful rosu Highland Burgundy Red probabil a fost adus în Scoția Victoriană de calatori entuziaști, care au început să il cultive inca din anii 1850. Acest soi a fost înregistrat în ‘Culegerea Națională Engleză de Plante’ în anul 1936, după ce a fost inclus in meniul Hotelului Savoy din Londra si servit prințului Burgundiei. Prin culoarea ei această variantă s-a potrivit cu meniul principal, și de atunci faima acestui soi a luat amploarea meritata.
Highland Burgundy Red are tubercuri mari ovali cu pete palide și coajă rosu de Burgundia. Cartofii noi au de asemenea coaja roșiatica, mancarea preluand un aspect plăcut. Pulpa este bordo deschisă – roșu de Burgundia, iar catre exterior prezinta o bandă albă. Culoarea bordou se datoreaza antocianinelor, substante cu profunde efecte benefice pentru sanatate. Datorită conținutului înalt de materie uscată este bun pentru prepararea chipsurilor colorati dar se potriveste de minunte, mai ales vara, in salate dar și garnituri. Pulpa este făinoasă iar pentru a-si pastra culoarea acesti cartofi trebuie fierti in coajă.

congo

Blue Congo

6.00 lei

Cartoful mov Congo, are coaja de culoare violet închis, arătând spectaculos. Culoarea albastră sau purpurie a miezului este la fel de interesantă și neobișnuită, culoare data de antocianina care se gaseste si in fructele de padure.

red-emalie

Red Emmalie

6.00 lei

Red Emmalie (Emma cea roșie) este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă mîncării o culoare și un gust aparte. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa, colorată si ea, este făinoasă.