Blaue Bamberger Hörnchen

blaue-bambergen-hornchen

Blaue Bamberger Hörnchen

Categories: ,

Descriere rapidă:

Cartoful Blaue Bamberger Hornchen este mic si gros, lung si noduros, precum degetul unui batran. La interior are striatii albastrui iar coaja sa estefina si matasoasa. Pulpa cartofului Blaue Bamberger Hornchen are o aroma de nuca si ramane intensa chiar si dupa gatire.

Disponibilitate

Indisponibil

Cantitatea minima: 5
Descriere

Numele: Blaue Bamberger Hornchen
Originea: Bamberg, Nordul Bavariei, Germania
Forma: lunguiata cu noduri adîncite
Coaja: albastră cu pete fine roșii
Pulpă: galbuie
Marime: mica si alungita
Gust: nobil și gustos, cu tenta de nuci
Gătirea ideala: salată
Preparare: fiert, prajit, copt

Vă mai punem la dispoziție:

apache

Apache

Cartoful Apache are o apariție șocantă. Coaja sa roșie se remarca pete colorate. Apache este un cartof mic și rotund cu o textură ceroasă la exterior si untoasa la interior, avînd un gust catifelat si absolut delicios.

somogyi-kifli4

Somogyi Kifli

Somogyi Kifli – Corn din Somogy

Acest cartof original din Ungaria, ia forma unui corn de marime medie, atat pulpa cat si coaja este galbena iar aceasta din urma prezinta mici adancituri. Cultivarea mecanizata a acestui soi este greoaie datorita formei sale. Timpul de păstrare este scurt si necesită irigație pentru cultivare.

Este rezistent la boli cauzate de virusi insa este sensibil la fitoflora și la ciuperca alternaria.

sharpo-mira4

Sarpo Mira Organic

Sarpo Mira este un soi de cartog original din Ungaria. Numele Sarpo provine de la numele familiei Sárvári din Zirc, iar Mira este un cuvant de origine latină derivate din numele Mirabella, care înseamnă minunat.

Caracterul deosebit al acestui soi se datoreaza faptului că în anii 1970 varianta tradițională cultivate în Bazinul Carpatic a fost hibridat cu soiuri sălbatice provenite din America Latină. Soiul actual este rezistent la virusuri și fitoflora, iar samanta lui poate fi replantata cu rezultate foarte bune. Asemenea multor soiuri maghiare sămînța este pastrata in gospodariile proprii si mostenita de la o generatie la alta.

Exista 3 tipuri de cartof provenite la baza din soiul Sarpo iar in prezent ele sunt inregistrate si certificate de UE sub denumirile de Sarpo Mira (roz, tîrzie), Sarpo Una (roz, timpurie) și Sarpo Axona (galbenă).

Se comporta foarte bine daca este fiert sau copt. Tubercul nu se oxideaza usor iar după răcire culoarea originală se pastreaza peste 24 de ore.

red-emalie

Red Emmalie

Red Emmalie (Emma cea roșie) este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă mîncării o culoare și un gust aparte. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa, colorată si ea, este făinoasă.