Magazin

  • Apache

    3.00 lei

    Cartoful Apache are o apariție șocantă. Coaja sa roșie se remarca pete colorate. Apache este un cartof mic și rotund cu o textură ceroasă la exterior si untoasa la interior, avînd un gust catifelat si absolut delicios.

  • Blaue Bamberger Hörnchen

    8.00 lei

    Cartoful Blaue Bamberger Hornchen este mic si gros, lung si noduros, precum degetul unui batran. La interior are striatii albastrui iar coaja sa estefina si matasoasa. Pulpa cartofului Blaue Bamberger Hornchen are o aroma de nuca si ramane intensa chiar si dupa gatire.

  • Blue Belle

    2.50 lei

    Blue Belle este o nouă varietate franceză de cartof. Mărimea este medie sau mare, cu o culoare ușor violetă. Pulpa tubercului este alb-gălbuie, cu un gust plăcut, intens si un conținut mediu de materie uscată. Este bun atat fiert cat și prăjit (categoria de preparare “B”). Noi am încercat și ne-a placut in supă și piure.
    Tuberculul de Blue Belle a apărut tot mai des în ultimii ani la expoziții de legume si probabil va apărea din ce în ce mai des în gospodării private datorită recoltei bune și posibilitatilor de folosire multiple.

  • Blue Belle Organic

    Blue Belle este este o nouă varietate franceză de cartof. Mărimea este medie sau mare, cu o culoare ușor violetă. Pulpa tubercului este alb-gălbuie, cu un gust plăcut, intens si un conținut mediu de materie uscată. Este bun atat fiert cat și prăjit (categoria de preparare “B”). Noi am încercat și ne-a placut in supă și piure. Culoarea violet dispare în timpul gătirii, dar petele rămîn vizibile la prăjire.
    Tuberculul de Blue Belle a apărut tot mai des în ultimii ani la expoziții de legume si probabil va apărea din ce în ce mai des în gospodării private datorită recoltei bune și posibilitatilor de folosire multiple.

  • Blue Congo

    6.00 lei

    Cartoful mov Congo, are coaja de culoare violet închis, arătând spectaculos. Culoarea albastră sau purpurie a miezului este la fel de interesantă și neobișnuită, culoare data de antocianina care se gaseste si in fructele de padure.

  • Fleur Bleue

    5.50 lei

    Cartoful mov Fleur Bleue, dupa cum confirma si numele, este un soi frantuzesc ce isi pastreaza culoarea spectaculoasa si dupa gatit. Datorita continutului ridicat de substante uscate (18-20%) este foarte potrivit pentru prelucrare ca si chipsuri, insa se preteaza foarte bine si daca este copt pe gratar, prajit sau fiert.

  • Fleur Bleue Organic

    Cartoful mov Fleur Bleue Organic, dupa cum confirma si numele, este un soi frantuzesc ce isi pastreaza culoarea spectaculoasa si dupa gatit. Datorita continutului ridicat de substante uscate (18-20%) este foarte potrivit pentru prelucrare ca si chipsuri, insa se preteaza foarte bine si daca este copt pe gratar, prajit sau fiert.

  • Highland Burgundy Red

    6.00 lei

    Cartoful rosu Highland Burgundy Red probabil a fost adus în Scoția Victoriană de calatori entuziaști, care au început să il cultive inca din anii 1850. Acest soi a fost înregistrat în ‘Culegerea Națională Engleză de Plante’ în anul 1936, după ce a fost inclus in meniul Hotelului Savoy din Londra si servit prințului Burgundiei. Prin culoarea ei această variantă s-a potrivit cu meniul principal, și de atunci faima acestui soi a luat amploarea meritata.
    Highland Burgundy Red are tubercuri mari ovali cu pete palide și coajă rosu de Burgundia. Cartofii noi au de asemenea coaja roșiatica, mancarea preluand un aspect plăcut. Pulpa este bordo deschisă – roșu de Burgundia, iar catre exterior prezinta o bandă albă. Culoarea bordou se datoreaza antocianinelor, substante cu profunde efecte benefice pentru sanatate. Datorită conținutului înalt de materie uscată este bun pentru prepararea chipsurilor colorati dar se potriveste de minunte, mai ales vara, in salate dar și garnituri. Pulpa este făinoasă iar pentru a-si pastra culoarea acesti cartofi trebuie fierti in coajă.

  • Maris Piper

    2.00 lei

    Maris Piper este un cartof original din Irlanda de Nord, iar primul cultivator al acestei specii a fost John Clarke. Este cartoful cel mai popular în Regatul Unit, des vîndut și în SUA.

    Clarke a fost pasionat de cultivarea cartofilor perfecti încă din tinerețe. El a cultivat prima sa variantă, “Ulster Monarch” în 1936 și a continuat să cultive alte 33 de variante certificate în următorii 50 de ani. “Maris Piper” a fost introdus în 1963.

    Caracteristici

    Cartoful “Maris Piper” este oval, cu coajă palidă, aurie. Textura sa este făinoasă, și este considerat a fi variant ideala pentru cartofii prăjiți francezi. Se preteaza foarte bine pentru a fi preparati ca piure și prăjire. La fierbere “Maris Piper” se sparge în bucăți, deci nu este cea mai buna varianta pentru a fi preparati in salată.

    Planta este înaltă cu flori roșii-violete. Recolta este bogată, cu multi tuberculi per plantă și se pot pastra depozitati foarte bine.

  • Puikula

    5.00 lei

    Cartoful Pikula in norvegiana: Mandelpotet, in suedeza: Mandelpotatis, in finlandeză: puikulaperuna, pe numele de scena Mandel potato sau cartoful migdala, isi are originea atestata inca din secolul al 19-lea. Este galben și alburiu insa exista si o varianta foarte rară de culoarea albastru. Forma sa este ovală, si se aseamănă cu migdalele, de aici provenindu-I si numele. Este considerat o delicatesă în Norvegia și Suedia, unde este cultivat preponderent în regiunile nordice, intrucat planta este sensibilă la bolile intalnite mai des in sud. Puikula finlandeză Lapland (Lapin puikula) este un soi protejata de Uniunea Europeană.

  • Red Emmalie

    6.00 lei

    Red Emmalie (Emma cea roșie) este un soi de cartof provenit de asemenea din Germania. Este un cartof care dă mîncării o culoare și un gust aparte. Coaja este colorata rosiatic iar pulpa sa, colorată si ea, este făinoasă.